Sandwich cu friptură de vită

reteta sandwich cu friptură de vită Oti Home

Vă recomandăm să încercați rețeta de mai jos utilizând Grătar fontă clasică pură Oti:

INGREDIENTE:
- un steak de vită sau viţel
- o baghetă
- 2 linguri de pastă de hrean
- 2-3 ardei copţi conservaţi în oţet
- 3 căţei de usturoi
- o mână generoasă de frunze de rucola
- ½ legătură pătrunjel verde
- sare şi piper
- oţet balsamic
- ulei de măsline


MOD DE PREPARARE:
Carnea de vită se frige pe grătar, pe ambele părți, după preferință.

Între timp, se toacă mărunt ardeii copți, pătrunjelul verde și se strivesc în presă cățeii de usturoi. Se adaugă sare, piper și câțiva stropi de oțet balsamic. Se amestecă totul chiar pe tocător și se întinde compoziția pe suprafața acestuia, formându-se un pat pentru friptură. Când steak-ul este gata, se tăvălește în sosul de pe tocător și se lasă acolo la odihnit.

Se taie bagheta pe lung. Se stropesc ambele părți cu puțin ulei de măsline. Se întinde în baghetă pasta de hrean.

Se adaugă frunzele de rucola. Friptura de vită se taie oblic în felii subțiri, se asezonează și se așează și ea în sandwich.

Se pune pe deasupra ei restul de sos de ardei copți și se închide sandwich-ul.


Poftă bună!

Anterior Următor