Fasole sârbească

reteta fasole sârbească Oti Home

Vă recomandăm să încercați rețeta de mai jos utilizând Tuci fontă clasică pură cu capac Oti:

INGREDIENTE:
- 500 g fasole albă
- 4-5 cepe mari
- 2 ardei roșii kapia
- 2 lingurițe de cimbru
- 1 linguriță de chimen (opțional)
- 2 lingurițe boia dulce
- foi de dafin
- ulei de masline
- sare si piper

MOD DE PREPARARE:
Se fierbe fasolea, astfel încât boabele să rămână întregi. Se amestecă cu chimenul (opțional). Apa în care au fiert boabele se păstrează.

Se încinge tuciul. Se taie ceapa juliene și se călește în ulei de măsline, cu sare, piper, cimbru, boia și dafin. Când ceapa este rumenită, se scoate din tuci.

Apoi, în tuci se așează un strat de fasole, unul de ceapă și se repetă până la finalizarea ingredientelor. Se încheie cu un strat de fasole, peste care se pun ardeii tăiați juliene.

Se adaugă cu grijă apa în care a fiert fasolea și se dă la cuptorul încins pentru 30 minute.


Poftă bună!

Anterior Următor