Paste cu ton și broccoli

reteta paste cu ton și broccoli Oti Home

Vă recomandăm să încercați rețeta de mai jos utilizând Wok fontă ușoară tip fagure Oti:

INGREDIENTE (pentru 2 porții):
- 300 g de paste
- o conservă de ton în ulei de măsline (de 160 g)
- Câteva fileuri de anșoa
- 2 căței de usturoi
- 300 g de broccoli tăiat buchețele
- câteva roșii uscate
- o linguriță de capere
- bottarga după gust (opțional)


MOD DE PREPARARE:
Se fierb pastele, conform indicațiilor de pe ambalaj, bineînțeles “al dente”.

Se încinge wokul Oti și se adaugă uleiul de la conserva de ton. Se adaugă cățeii de usturoi presați cu cuțitul, și câteva fileuri de anșoa. După câteva minute, uleiul s-a aromatizat și se pot îndepărta cățeii de usturoi. Se adaugă buchețelele de broccoli și se călesc până la consistența dorită. Noi recomandăm tot "al dente". Dacă este nevoie, se mai adaugă puțină apă de la paste. Când broccoli este gătit, se adaugă și tonul din conservă și se oprește sursa de căldură.

Se răstoarnă în wok și pastele scurse. După gust, se adaugă capere și roșii uscate tăiate bucățele. Vor fi ca niște surprise de gust când veți servi pastele. Recomandăm să se lase 5 min înainte de servire, ca să se îmbine gusturile. Se servesc cu bottarga rasă.

Poftă bună!

Anterior Următor