Vă recomandăm să încercați rețeta de mai jos utilizând Cratiță fontă ușoară tip fagure Oti:
INGREDIENTE:
- o bucată de carne de mânzat de calitate (spată, vrăbioară) de 700-800 g
- 3-4 cepe mari
- puțin unt și ulei pentru rumenit
- cimbru
- 330 ml Bere
- sare și piper
MOD DE PREPARARE:
Se încinge cuptorul la 200⁰C.Bucata de carne (scoasă din timp din frigider pentru a ajunge la temperatura camerei) se usucă bine cu prosoape de hârtie, se sărează și piperează. Se încinge cratița fontă ușoară tip fagure Oti și se adaugă puțin unt și o lingură de ulei, ca să nu se ardă untul. Se rumenește bucata de carne pe toate părțile câteva minute. Se scoate pe o farfurie și se lasă în așteptare. Între timp, în aceeași cratiță se călește ceapa tocată julienne, până devine galben-aurie. Se adaugă cimbru, sare și piper. Se așează deasupra cepei bucata de carne rumenită și se toarnă berea. Se pune capacul și se dă la cuptorul încins timp de 45 de minute.
*Se poate găti și cu carne de miel.
Poftă bună!