Vă recomandăm să încercați rețeta de mai jos utilizând Cratița din fontă ușoară cu structură fagure de 4.5L.
INGREDIENTE:
• 500g carne
• 2 ouă
• 400g roșii pasate
• 150-200g orez
• 8-10 ardei grași
• o ceapă mare
• un morcov
• un dovlecel (potrivit ca și dimensiune)
• o legătură de pătrunjel tocat
• o legătură de mărar tocat
• ulei de măsline
• sare și piper
MOD DE PREPARARE:
Se toacă ceapa mărunt. Se rade morcovul și dovlecelul. Se încinge cratița din fontă și se adaugă 2 linguri de ulei. Se călesc legumele rase până se evaporă apa din ele. Se scoate cam o treime din legume și se pune deoparte (Se va folosi ulterior pentru un sos mai gustos și mai consistent). Se adaugă carnea și se amestecă bine. Se adaugă apoi și orezul, se sărează și piperează, amestecând continuu. Se adaugă un sfert din roșiile pasate. După 3-4 minute se scoate compoziția într-un bol mai mare pentru că, ulterior, se va amesteca în el. Cratița nu se spală.
Până se răcește amestecul de carne, se pregătesc ardeii pentru umplut: se taie partea cu codiță (ca un capac) și se îndepărtează interiorul plin de semințe. Toate “capacele” se păstrează.
Se revine la carnea din bol și se adaugă 2 ouă și verdeața tocată. Se amestecă bine și apoi se umplu toți ardeii.
În aceeași cratiță din fontă ușoară se adaugă o lingură de ulei, amestecul de legume rase, păstrat de la început și restul de roșii pasate. Se sărează și piperează. Când sosul începe să fiarbă, se aranjează ardeii în cratiță. Fiecare ardei se închide cu capacul lui. Se stropește totul cu puțin ulei de măsline, se sărează, se piperează, se acoperă cu capacul cratiței și se dă la cuptorul încins la 190℃ pentru 1 oră / 1 oră și un sfert.
Poftă bună!
SFAT: când se mai răcesc, membrana fină a ardeiului (cea care de obicei “rămâne în gât”) se poate îndepărta cu atenție de pe fiecare ardei, fără să se distrugă forma lui. În felul acesta, chiar și mofturoșii vor mânca ardei umpluți, nu doar umplutura. 😊